En flyvetur til Italien og så havde Per Yding Sørensen, ejer af Yding A/S, bestilt fem Dieci teleskoplæssere lige efter hans hoved. Nu er maskinerne leveret og...

  yding as foto 1En flyvetur til Italien og så havde Per Yding Sørensen, ejer af Yding A/S, bestilt fem Dieci teleskoplæssere lige efter hans hoved. Nu er maskinerne leveret og i arbejde sammen med en Hyundai gravemaskine med nyttigt udstyr.

  Hvad gør man, når man altid har handlet med hinanden - og er opvokset i samme mindre by? Det fortsætter man vel med eller hvad? - Vi fik genopfrisket en masse minder fra vores unge år, da vi i maj måned fløj til Italien, griner Peter Daugbjerg og Per Yding Sørensen.

  Smilet på deres læber er ikke forsvundet, for ved udgangen af august stod hovedparten af resultatet af deres tur klar til afhentning hos Daugbjerg Maskiner i Viborg.

  Jeg kunne få de fire Dieci Zeus 38.10 teleskoplæssere opbygget nøjagtig, som jeg ville have dem, siger Per Yding Sørensen, indehaver af murer- og entreprenørvirksomheden Yding A/S også med hjemsted i Viborg.

  Derfor er han ikke ked af at være gået fra rødt til knaldgult. Faktisk er han rigtig glad for det, fordi hans nye teleskoplæssere på en række punkter byder på væsentlige forbedringer. Det samme gælder for den Hyundai 80CR-9A gravemaskine, som røg med i den større handel mellem de to foretagsomme mænd.

  Jeg er meget stolt over den her handel og anser den for at være noget af et gennembrud for os, fastslår Peter Daugbjerg.

  Enkle, hurtige og robuste teleskoplæssere

  De fleste borgere i Viborg og omegn har lagt mærke til byggepladser, hvor der står skilte med Yding A/S - byggeri til tiden og prisen. - For eksempel har vi stået for udførslen af Tinghallen i Viborg, vi laver meget arbejde for Aarhus Universitet i Foulum, og de nye bronzedøre udført af kunstner Maja Lisa Engelhardt til Viborg domkirke har vi isat, fortæller Per Yding Sørensen.

  For tiden beskæftiger han omkring 45 medarbejdere, og mest muligt arbejde udføres selvfølgelig med maskiner. - Vi skal have maskiner, som kan udføre opgaverne ordentligt, og så skal de køre, når vi skal bruge dem. Så vi forventer, de er robuste og har et godt arbejdsmiljø, fastslår han. Han er ret overbevist om, at Dieci teleskoplæsserne lever op til hans forventninger.

  Deres hydraulik arbejder meget hurtigere ved lavere motoromdrejninger end på de fire teleskoplæssere, vi har byttede ind, siger Per Yding Sørensen. En meget bedre transmission Det er en meget stor fordel med hydrostatisk transmission, når man skal køre mange timer i en teleskoplæsser. Desuden skåner det knæene meget, når betjeningen af de fleste funktioner sker med et multifunktionshåndtag til højre hånd. - Sådan er vores nye Dieci Zeus 3810, siger Per Yding Sørensen.

  En anden indlysende fordel er, at de stopper, når speederen slippes. Man skal ikke træde på en bremsepedal for at holde. Og så kører de meget mere blødt ved skift af retning, fortæller han. En anden konkret fordel er, at pallegaflerne kan sideforskydes, så de også kan klemme om emner, der skal flyttes. Det kan være murerbaljer eller paller, der bare skal tømmes uden at falde af gaflerne. Desuden har den hydraulisk niveauregulering. Det betyder, at selvom en palle står på et skævt underlag i forhold til maskinen, er det nemt at få gaflerne ind i pallen - vel at mærke uden at beskadige pallen.

  Det daglige vedligehold er der heller ikke meget af, fordi der er meget få smørenipler. - Vi glæder os til at bruge dem, fastslår Per Yding Sørensen.

  yding as foto 3 0

   

  foelgospaa facebook

  Denne hjemmeside benytter cookies til at huske dine indstillinger og til statistik