Alle de kendte stubfræsere både larmer og sviner langt væk fra stubbene, der skal fjernes. Men sådan arbejder de hollandske R-Top stubhøvle ikke, og nu har...

  rotop foto 1Alle de kendte stubfræsere både larmer og sviner langt væk fra stubbene, der skal fjernes.

  Men sådan arbejder de hollandske R-Top stubhøvle ikke, og nu har Daugbjerg Maskiner fået importen af dem til Danmark

  Alle, som har arbejdet med stubfræsere, ved, at de både sviner og laver en hel del støj. Men sådan er det ikke med R-Top, som nu er kommet til Danmark via Daugbjerg Maskiner.

  - Vi har allerede solgt de første, og interessen er stor, fordi de er så anderledes, siger Jos van Ewijk. Han er sælger hos Daugbjerg Maskiner med hjemsted i Viborg, men kommer over hele landet. - For nogle uger siden var jeg i Aabenraa og snakke med kommunes folk i vej og park om noget helt andet. - Men så kom vi til at snakke træstubbe, og jeg fortalte dem om vores nye R-Top stubhøvle fra Holland. - Ud fra min forklaring købte de med det samme en i den størrelse, de havde brug for, fortæller han. Kommunernes vejvæsen har ofte det problem, at træstubbe står op ad en vej, som må afspærres, mens de fræses væk. - Men med R-Top kan bilerne uden problemer passere, mens stubbene bores op, påpeger Jos van Ewijk.

  Stub bliver til en bunke spåner

  Kommunens interesse kom af det faktum, at træstubhøvlene fra R-Top borer sig ned i træstubbene og laver dem om til spåner, som ligger sig der, hvor stubben stod. Andre stubfræsere arbejder vandret og laver flis, som de smider flere meter bagud. Samtidig laver de meget støj, fordi de kører med mange omdrejninger. - R-Top kører kun med 15-20 omdrejninger pr. minut og larmer ikke, siger Jos van Ewijk. Det lave lydniveau skyldes, at den er hydraulisk drevet og kan hænge i en gravearm på en minigraver, en rendegraver eller en gravemaskine. Der er fem modeller, som har borediameter fra 30 til 100 centimeter. De to største modeller leveres med opsamler på henholdsvis 475 og 725 liter. Mindste model kan bruges på en minigraver på mindst 1,5 ton og den største kræver en maskine på mindst 16 ton.

   

  foelgospaa facebook

  Denne hjemmeside benytter cookies til at huske dine indstillinger og til statistik